Visie
Projecten
Bureau

Zorgwoningen Oude Veenscheiding

Heerenveen
Titel
Zorgwoningen Oude Veenscheiding
Project
Directe opdracht
Plaats
Heerenveen
Bouwjaar
0
BVO
8.200m2
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
Proplan Ontwikkeling b.v.

In samenwerking met Min2 bouw-kunst zijn we een initiatief gestart om in een bouwteam 80 zorgwoningen te realiseren op de locatie van de oude veenscheiding in Heerenveen.

 

De locatie ligt op een belangrijke zicht plek in Heerenveen. De 80 zorgwoningen met ondersteunende functies is een relatief groot volume. De omgeving aan de westkant van het spoor kenmerkt zich meer in losstaande volumes. Met de aanwezigheid van de Muntflats aan de andere kant van de invalsweg, zou een te intense corridor ontstaan, wanneer de bebouwing als een recht blok aan de weg gemaakt zou worden. Er is gekozen voor bundeling van woningen met een sterk silhouet in hoogte. Door een variatie in bouwlagen ontstaan diverse torenachtige elementen verdeeld over de locatie. Door de gebouwvolumes verspringend van elkaar op de locatie te zetten en de volumes in hoogte te variëren ontstaat een spannend silhouet.

 

Bij de uitstraling van de bouwdelen wordt gezocht naar een industriële uitstraling, alsof het hier gaat om een transformatie van industriegebouw/ pakhuis tot woningen. Om het silhouet een extra dimensie te geven krijgen de 3 gebouwdelen en nuancering op de koppen alsof het twee bouwdelen zijn. Op deze wijze wordt het volume verder opgedeeld tot de schaal die goed aansluit op z’n omgeving.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.