Visie
Projecten
Bureau

Zorgpunt Techumerpleats

Techum
Titel
Zorgpunt Techumerpleats
Project
Directe opdracht
Plaats
Techum
Bouwjaar
2015
BVO
1.220
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
Gemeente Leeuwarden

Op 20 mei 2016 is het Gezondheidscentrum Zuidlanden in het Techumerpleats geopend. Het centrum was in het begin van 2016 al in gebruik genomen. In de middag van 20 mei mochten genodigden, onder het genot van een hapje en een drankje, genieten van een rondleiding door dit mooie centrum. Hieronder kunt u meer informatie lezen over dit project.

 

Het betreft hier een monument wat op een andere manier benaderd moet worden dan een nieuw- of verbouw project. Het pand wordt straks verwarmd door middel van stadsverwarming. Dit is een eis op het nieuwbouwproject Techum waar onze monumentale boerderij zich ook bevindt.

 

De boerderij is een gemeentelijk monument. Het voorhuis wordt volledig gerestaureerd. Visie achter het geheel is nagenoeg volledig behoud van zowel interieur als exterieur. Ingrepen aan de binnenzijde worden in overleg met monumentencommissie gedaan waarbij functionaliteit wordt ingepast met maximaal behoud en hergebruik van bestaande materialen. 

Een deel  van de schuur heeft tevens monumentale waarde, waarbij we tevens uitgaan van behoud van de bestaande vormgeving.

Aansluitend op de bestaande materialisatie worden gebruikte en hergebruikte materialen ingezet. Dit alles volgens de uitvoeringsrichtlijnen Monumentenzorg Leeuwarden (UML).

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.