Visie
Projecten
Bureau

Kantoor Harmsma & Nijenhuis Notarissen

Joure
Titel
Kantoor Harmsma & Nijenhuis Notarissen
Project
Directe opdracht
Plaats
Joure
Bouwjaar
2008
BVO
680m2
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
Harmsma & Nijenhuis Architecten

Het ontwerp voor het notaris kantoor bestaat uit meerdere duidelijk omschreven functies. Het kantoor heeft een duidelijke deftige ontvangst waar klanten opgevangen worden met in de buurt het algemene deel van het kantoor en spreekruimten, de seniors hebben een privé kantoor en er is een archiefruimte in kluis vorm.  Deze elementen zijn geordend middels doorzichten en uitzicht. Hierdoor is een verrassende en eenvoudige organisatie structuur ontstaan.

 

Voor de beeldvorming is gekozen voor een U-vorm op zijn kant. De U-vorm is even opgetild van de grond zodat het terrein onder het gebouw lijkt door te lopen, hierdoor past het gebouw naadloos in de omgeving. De holle ruimte in de U-vorm biedt de vrijheid om daar vrijelijk een invulling aan te geven, deze invulling is aangepast aan de functies die het gebouw moet bevatten.

 

De U-vorm bestaat uit donkere materialen met steenachtige uitstraling, de invulling bestaat uit glas voor de entree, materiaal met een houten uitstraling voor de kantoren en steen uitstraling voor het archief. Het geheel oogt deftig en modern.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.