Visie
Projecten
Bureau

Kantoor Callidus

Joure
Titel
Kantoor Callidus
Project
Directe opdracht
Plaats
Joure
Bouwjaar
2010
BVO
1.530m2
Bouwkosten
1.349.000,-
Opdrachtgever
Callidus Investments BV

Het ontwerp is opgebouwd uit twee bouwdelen: een bedrijfshal en kantoorblok.

De bedrijfshal is in basis een gesloten rechthoekige stalen doos. De gevel langs de snelweg echter  is volledig transparant en heeft over de hele lengte een flink dak overstek met als oogmerk oriëntatie en openheid  te realiseren naar die snelweg.

Het kantoorblok is een zelfstandig rechthoekig volume uitgevoerd in vezelcementplaten, de kopgevels zijn transparant d.m.v. grote puien met glas.

Het kantoorblok is a-symmetrisch voor de open gevel van de bedrijfshal gesitueerd onder het overstek. De compositie van beide bouwvolumes zorgt ervoor dat het een eenheid wordt ondanks de individuele verschillen. De uitstraling is dan ook een dynamisch modern, helder en transparant gebouw.

 

Er zijn geen kostbare materialen toegepast, ook de constructie is heel elementair gehouden met gangbare overspanningen. Een eenvoudig bouwsysteem van traditioneel stapelen en houtskeletbouw voor het kantoor en systeembouw in stalen platen voor de bedrijfshal zorgen ervoor dat er kostenbewust is ontworpen.

 

Met het oog op duurzaamheid zijn een aantal maatregelen genomen; warmtepomp, vloerverwarming in zowel kantoor- als bedrijfshal, hoge isolatiewaarden, gedeeltelijke zonwerende beglazing en een gasloos gebouw.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.