Visie
Projecten
Bureau

Wijbenga | Tromp architecten geselecteerd voor ontwerp MFA Gorredijk

Wijbenga I Tromp architecten en adviseurs is de winnaar van de architectenselectie voor de realisatie van het nieuwe MFA te Gorredijk. In de selectiecommissie waren alle projectpartners en de klankbordgroep vertegenwoordigd. Met allemaal een gelijke stem in de commissie is Wijbenga I Tromp architecten als winnende architect gekozen.

 

Op de bestaande locatie van de Burgemeester Harmsmaschool zal na de sloop van het oudste deel van de BHS, het cultureel centrum De Skâns een plek krijgen, als ook de basisschool Centrum.
Het ca. 6.500m2 grote complex wordt de nieuwe huiskamer voor alle Gorredijkers. In de nabijheid van de Groene Long vormt zich straks een ontmoetingsplek voor jong en oud. Vanuit de groene kwaliteiten van het gebied richten wij de focus op een duurzame en sprankelende toekomst voor het MFA. 
In onze visie voor het MFA van Gorredijk zien we een plek waar mensen elkaar ontmoeten, stimuleren en leren van en met elkaar. Er is veel activiteit op diverse plekken, met oogcontact en informele ontmoetingen. Gezamenlijk waar het kan, separaat waar het moet. Realisatie van sociale en culturele activiteiten en kwalitatief en toekomstbestendig onderwijs wordt gewaarborgd. 
Het project is een samenwerking tussen gemeente Opsterland, MFC De Skâns, OBS Flambou I Trimbeets en de Burgemeester Harmsma School.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.