Visie
Projecten
Bureau

State of the Art Proceshal

State of the art proceshal    Wereld van Techniek biedt modern technisch onderwijs

Aan de Van Schaikweg 98 in Emmen is het vroegere Technomatch-gebouw onder de naam Wereld van Techniek volledig verbouwd tot nieuwe proceshal: de thuishaven van het Centrum Innovatief Vakmanschap DCT. Het is een ‘state of the art’ praktijkhal, waar mbo-studenten in proefopstellingen leren werken met nieuwe machines, apparatuur en materialen. Het Centrum Innovatief Vakmanschap DCT wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van 15 technische bedrijven uit de provincie.

 

In de nieuwe proceshal zijn de techniek-opleidingen AOT, Proces- en Electrotechniek en Werktuigbouw ondergebracht. De studieopdrachten die studenten er gaan uitvoeren, sluiten aan op situaties in het bedrijfsleven. De opdrachtteams worden samengesteld met studenten uit verschillende studierichtingen, soms aangevuld met hbo-studenten. Een deel van de hal wordt flexibel ingericht, zodat aanpassing op actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt mogelijk is.

 

Niet alleen de aanpak van het onderwijs is vernieuwend ook het gebouw zelf is innovatief. Bij de bouw is gelet op duurzaamheid: zo vindt er energiewinning plaatst door een blue-gen-installatie en door zonnepanelen, is er een warmtepomp-systeem die zowel voor de koeling als de verwarming gaat zorgen, wordt overal LED-verlichting toegepast en wordt de trap uitgevoerd in composiet-materiaal (afkomstig uit recylcing). 

 

Bron: www.drenthecollege.nl/techniek

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.