Visie
Projecten
Bureau

MFA de Zuidwester

Steenwijk-West
Titel
MFA de Zuidwester
Project
Architectenselectie
Plaats
Steenwijk-West
Bouwjaar
2013
BVO
2.610m2
Bouwkosten
2.610.000,-
Opdrachtgever
Gemeente Steenwijkerland

In opdracht van de gemeente Steenwijkerland heeft Tromp Partners Architecten het ontwerp gemaakt voor de multifunctionele accommodatie in Steenwijk-West. De opdracht omvat het ontwerpen, uitwerken en realiseren van een multifunctioneel gebouw met twee basisscholen, gymzaal, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en buurthuis in Steenwijk-West.

 

De MFA komt op een nieuwe locatie aan de rand van Steenwijk. De locatie zal worden ingevuld op een parkachtige wijze, een sterke relatie met het groen wordt versterkt door laag en veel glas, houten constructie en overstekende daken. De relatie met de groen omgeving wordt versterkt door een  lage gootlijn en veel glas, houten constructie en overstekende daken.  Door de golvende groene daken krijgt de multifunctionele accommodatie een landelijk karakter wat aansluit op de parkachtige omgeving en het Drentse landschap. Een paviljoen in het groen met natuurlijk materiaalgebruik.

 

De beide scholen en de gymzaal hebben elk hun eigen herkenbare deel in de school. De vierde ‘poot’ van het gebouw wordt gevuld met de peuterspeelzaal, kinderopvang en het dorpshuis. Alle gebruikers kunnen gebruik maken van het centrale deel van de school waar de zaal van het dorpshuis d.m.v. paneelwanden te koppelen is met het verhoogde speellokaal waardoor een grote zaal met podium ontstaat.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.