Visie
Projecten
Bureau

Brede school De Bining

Hemrik
Titel
Brede school De Bining
Project
Architectenselectie
Plaats
Hemrik
Bouwjaar
2011
BVO
1.025m2
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
Gemeente Opsterland

De nieuwbouw voor de school en de multifunctionele ruimten moesten een eenheid gaan vormen met het bestaande gebouw de Bining. Daarbij moest de school geschikt zijn voor de moderne onderwijsmethoden en in de lijn van de Frisse School gedachte. De multifunctionele ruimte en de bestaande bar zijn het centrale hart van het nieuwe centrum geworden.

 

Voor de nieuwbouw  is er gekozen voor een eenvoudige basisvorm, een rechthoekige doos met een flauw hellend zadeldak.  Dit volume grijpt om het bestaande volume van de Bining  op dusdanige wijze dat er een symbiose tussen deze twee volumes ontstaat.

Eenvoudig, passend in een groene omgeving met een vriendelijke uitstraling.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.