Visie
Projecten
Bureau

VSO de Atlas

Emmen
Titel
VSO de Atlas
Project
Directe opdracht
Plaats
Emmen
Bouwjaar
2013
BVO
990m2
Bouwkosten
1.340.000,-
Opdrachtgever
Renn4

Het betreft een opdracht voor het ontwerpen van een schoolgebouw voor Voortgezet Speciaal Onderwijs voor cluster 4 kinderen in Emmen (De Praktijkschool Renn4). Wij hebben de opdracht verworven doordat de school naast de praktijkschool in Emmen wordt gebouwd, ontworpen door Tromp Partners Architecten, en de opdrachtgever zowel in architectuur als organisatorisch een verbinding met de praktijkschool wenst.

 

De opdracht was voor een beperkt budget een school te bouwen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs waarbij het gebouw qua functionaliteit en architectuur een duidelijke binding had met de naastliggende praktijkschool doch een eigen identiteit behield.

Omdat de beide scholen gebruik moeten gaan maken van elkaars voorzieningen dient er een droogloop te zijn van de ene naar de andere school. Hiervoor zijn eerst enkele voorstellen gemaakt welke met zowel de school als de directie van de praktijkschool zijn besproken. In alle voorstellen willen we de koppeling met het onderwijs maken en de leerlingen betrekken bij de daadwerkelijke bouw.

 

Qua uitstraling en materiaalgebruik sluit de nieuwbouw aan bij de Praktijkschool alleen is er voor de invulling van de panelen en de gevelbekleding gekozen voor een houtachtig materiaal om het gebouw een warmere uitstraling te geven.

Volgens het beeldskwaliteitsplan moeten de naar de weg gelegen gebouwdelen minimaal 2 verdiepingen hoog zijn en een duidelijke dak beëindiging hebben. De kleur van het metselwerk moet overeen komen met het nabij gelegen voetbalstadion van FC Emmen.

Door middel van de dakoverstekken hebben we een duidelijke dak beëindiging gecreëerd.

Aan de zijde van het parkeerterrein loopt het twee verdiepingen tellende gebouw af naar een één - laagse praktijkvleugel gelijk aan de achterzijde van de praktijkschool.

 

Er is bewust gekozen een compact gebouw te realiseren met het oog op exploitatie.

Gezien het type leerling is aan de binnenzijde gekozen voor een licht en rustig kleur gebruik met een enkel blauw accent.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.