Visie
Projecten
Bureau

CBS De Kring

Apeldoorn
Titel
CBS De Kring
Project
Directe opdracht
Plaats
Apeldoorn
Bouwjaar
2008
BVO
1.749m2
Bouwkosten
1.939.485,-
Opdrachtgever
PCBO Apeldoorn

Voor het ontwerp van basisschool De Kring hebben wij uitdrukking willen geven aan de missie van de school; “goed onderwijs in een veilige omgeving”. Kernbegrippen daarbij zijn Kwaliteit, Respect, Identiteit, Normen en Gezelligheid in een open en transparante omgeving.

 

Het gebouw moet zich voegen in een parkachtige omgeving. De Christelijke basisschool De Kring is een school voor 13 groepen met een centraal hart. Het hart van de school voorziet in de gemeenschappelijkheid, het samen zijn, samen werken, samen leren, samen leven. Deze ruimte heeft een dubbele hoogte (vide) waardoor een lichte en open uitstraling ontstaat. Het midden van het hart wordt gevormd door de gemeenschapsruimte met aan weerszijden het toneel en het speellokaal alsmede op de verdieping een mediatheek en een leertuin op het dakterras. De zone tussen groepsruimten en gemeenschappelijke ruimte is ontworpen als ruimte voor zelfstandig werken. De gemeenschappelijkheid is door de hele school voelbaar.

 

De Kring ligt tegenover de, ook door ons ontworpen, (openbare) basisschool De Kosmos. Samen liggen beide scholen aan een gemeenschappelijk buitenplein. Aan dit plein ligt ook een nieuw ontworpen gymlokaal. De drie gebouwdelen vormen een nieuwe stedenbouwkundige eenheid als onderdeel voor de voorzieningen in de Drevenbuurt’ in de wijk de Maten te Apeldoorn.

 

De vorm van De Kring bestaat uit een groot dak waaronder de vorm van de school vrijelijk meandert. Door de zelfstandige draagconstructie kan de plattegrond optimaal aangepast worden aan veranderende behoeften van de school. Het gebouw manifesteert zich als een paviljoen in het park.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.