Visie
Projecten
Bureau

Agnieten College

Zwartsluis
Titel
Agnieten College
Project
Directe opdracht
Plaats
Zwartsluis
Bouwjaar
2014
BVO
6.115 m2
Bouwkosten
5.500.000,-
Opdrachtgever
Landstede Groep Zwolle

In samenwerking met Min 2 bouw-kunst uit Bergen hebben wij de opdracht gekregen een nieuw schoolgebouw te ontwerpen voor het Agnietencollege op het voormalige terrein van het openbaar vervoersbedrijf in Zwartsluis. Min2 bouw-kunst was reeds in gesprek met de gemeente over de invulling van het terrein en Tromp als "de scholenbouwer" is aan het ontwerpteam toegevoegd als expert op het gebied van scholenbouw.

 

Voor het ontwerp zijn een aantal mogelijke varianten geschetst met in achtneming van de stedenbouwkundige uitgangspunten en door de gemeente gewenste beeldkwaliteit.

Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een compact bouwvolume waarbij de school om de sporthal heen is gevouwen. Het ontwerp is vooraf driedimensionaal in BIM samengesteld, om zo snelheid te maken in de bouw. De aannemer heeft slechts enkele maanden om de bouw te realiseren. Op maandag 14 oktober 2013 is de eerste paal voor de nieuwbouw van het Agnieten College te Zwartsluis. In opdracht van onderwijsorganisatie Landstede realiseerd Van Wijnen de bouw van de school annex sporthal. Bij aanvang van het nieuwe schooljaar 2014/2015 is het schoolgebouw al  in gebruik genomen. Dit was is het eerste te realiseren project dat volledig uitgewerkt is in BIM.

 

De ruimten van de school zijn om drie zijden van de sportzaal heen gevouwen waardoor deze bijna geheel wordt ingepakt.

Aan de voorzijde (lange zijde van de sporthal) zijn de blokken met onderwijsruimten schuin geplaatst waardoor in het hart van het gebouw een centrale multifunctionele ruimte ontstaat. In de punt waar de twee blokken samenkomen is de hoofdentree geplaatst van waaruit men meteen in de centrale ruimte annex aula komt. Vanuit de aula is zicht op de sporthal en deze kan dus tevens als kantine annex toeschouwersruimte worden gebruikt. De uitstraling van de door Maarten Min van Min 2 bouw-kunst  ontworpen gevels is een verwijzing naar de palazzo’s in Venetië.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.